четвер, 22 жовтня 2015 р.

Година історичної довідки "Доки буде Україна - доти будуть козаки"

Січ. Козаччина. Легендарне минуле нашого народу. Це про неї Гоголь писав: "Так ось, вона Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають ті горді й дужі як леви. Ось звідки розливається воля й козацтво на всю Україну". Споконвіку Україна пишалася своїми козаками її любили, як неньку, величали й захищали в усі часи, коли загрожувала небезпека.
21 жовтня  бібліотекою с. Прилуцьке  спільно з шкільною бібліотекою була проведена година історичної довідки "Доки буде Україна - доти будуть козаки". Бібліотекарі шкільної і сільської бібліотек по черзі розповідали дітям про заснування Запорізької січі про звичаї і устави козаків. Демонструючи при цьому слайди про козаків. Учні 5-6 кл. Ковальчук Аліна, Схабюк Аня, Тутеля Дарина, Назарчук Віра, Мороз Аня, Радюк Олексій, Ліпянін Ігор, Сивих Яна, Філюк Марія читали вірші  про козаків і Україну. Бібліотекарі ознайомили дітей з книжковою виставкою "Запорізьке славне військо". Також до уваги присутніх були запрпновані відео слайди про Україну.
 У виконанні дітей 5 -го класу під акомпанемент вчителя музики Гапонюка М. В. прозвучали пісні "Все це рідний край" та "Розкажу про Україну".



Немає коментарів:

Дописати коментар